Cara simple untuk dapat kulit cantik !

Assalamualaikum !

Nak kongsi menda yang berbaloi cikit hari ni :D tapi ringkas jea. Aku dapat nim dari hasil pembacaan aku. Hehe try lah yea .


Melambatkan proses penuaan ;
  • Korang amalkan makan ulam manyak-manyak k. Jangan liat sangat nak makan menda nim k. Hip hip. Banyak jenis ulam yang ada. Contohnya, timun, pokok gajus, kacang botol, bendi dan sebagainya.


Pegaga



Ulam raja





Kalau korang nak haluskan dan cerahkan kulit muka ;

  • Sapu putih telur kat muka korang selama 30 minit. Then bilas ngan air bersih. Wat la dalam 3 kali seminggu ek . Aku dah try wat, tegang tul rasa lepas uh. Muahaha !

  • Boleh jugak kisar dua biji buah tomato, gula dan air. Tapiskan dan minum air setiap pagi. Lakukan selalu sehingga kulit muka kelihatan licin. Ok ?


Kalau kulit muka korang berminyak ;
  • Korang parut buah epal sehingga halus. Pastu sapu kat muka, biarkan selama 15 minit. Same gak, wat 3 kali seminggu k ~ hik hik

Ganas tul aku nengok nyer. Kah5


Nak hilangkan bintik hitam ;
  • Rendamkan sehelai tisu ke dalam dua biji putih telur. Tampalkan tisu tu pada tempat yang ditumbuhi bintik-bintik hitam. Setelah kering, tanggalkan. Basuh muka dengan air bersih dan pencuci muka. Better wat 2 kali seminggu k.
 



Dia ni shantek ! Kih kih

Tapi kalau sesape yang kulit sensitif tu, hati-hati la eh. Kalau muka korang jadi cam makhluk dua alam ( katak ) lepas wat apa yang aku tulis nim, jangan saman Cik Orkid Melur ok! 

Sendiri buat sendiri tanggung. Hehe 
Tapi rasanya tak bahaya wat menda cenggitu. Ok, selamat beramal.

Salah silap harap maaf. Maceh, muah ! Btw sorie ringkas sangat ~


Mekaseh kau dah baca hoho. Taknak komen, kau like je. Kalau komen biar bertauliah bro.

18 comments:

  1. @budakampung : Patut pom mu napok awet mudo jah. Btw 'akak' ni mmg shantek pon kan ~ Haha ~

    ReplyDelete
  2. hahaha..jolo kalih..aq make pegago cicoh budu~perghhh! =P

    ReplyDelete
  3. alaa.. nak wut jugakk.. tapi tak dew mase laa.. huhu.. kena amalkan makan ulam-2 ney :) heheheee..

    http://irsyanim.blogspot.com/2011/09/ohh-dato-irsyad.html

    ReplyDelete
  4. @Budakampung : Haha. sedak molep uh !

    ReplyDelete
  5. @Hunnym Syot : simple jew cara nim. hehe yea amalkan eh :D

    ReplyDelete
  6. @peah glemer : bagus r ko. hehe :D btw gmbar ko tu scary la der .

    ReplyDelete
  7. miratun madihah :

    okie no problem. sharing kan caring. x gitu ? hik hok :DD

    ReplyDelete
  8. wah banyak sungguh petua2 ni ek.. x pernah lagi try.. zaman skrg ni asyik pakai cleanser je hehe. insyaAllah satu hari nnt kene try gak nih :D

    ReplyDelete
  9. semua masalah kulit ni ade kat muke aku.. dem. T___T

    ReplyDelete
  10. Miss A

    hoho , sikit je tuw der . skunk nim bahaya ugak klu duk pakai pencuci muka jea. sbb dy kan ada bahan kimia. better guna cara tradisional la. haha try jangan tak try ;D

    ReplyDelete
  11. Heidi Shafiq

    Ouh ye ke ? Aku tengah bayangkan rupa ko skang nim. muahaha ! try lah yea :p

    ReplyDelete
  12. wah...boley try ni...sukenyerrr..shantek la ct nti ye..hahaha

    ReplyDelete
  13. ctk :

    a'ah, cube la ek. ct mmg daa cantik pe. wat cenggini bertambah-tambah lew shantekknye. ahakz :D

    ReplyDelete
  14. cam muka park shin hye.. ^^

    http://bulatmata.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. RinsyaRyc :

    Ouh, tu memang dia lettuw. Ade lam citer He's beautiful. Owh-3 i like it <3 :D

    ReplyDelete

Nak kritik, kutuk, bagi kaki, puji, silakan. Nak copy, aku tak relakan.

Muahaha bajet bagus haktuih.