11 benda pasal aku ?

Assalamualaikum u'olls :p

Alamak, aku kena tag. Ark. Tadi dah kena tag tuk join contest. Miss Fyqa yang cantik ni tag aku. Tapi aku tak join. Aku nak sebenarnya. Tapi.....
Ok, berbalik kepada tujuan utama entry ni. 

Blogger yang tag aku ni :



Jemputlah ke blog dia. Btw mekaseh tag Cik Orkid ni ye. Hehe :D


Ni syarat dia : 


You must post these rules.
Each person must post 11 things about themselves in their journal.
Answer the question that tagged set for you in their post.
Create 11 new question for other people. 
You must tag 11 people and link them in the post.
Tell them that you have tagged them.
No tagging back.
No stuff in the tagging session about.


 Ni 11 perkara pasal aku:


kabur-kabur siket, kepala terpotong.



1.  Nama penuh aku sila rujuk IC aku ye :p

2. Budak yang masih bersekolah dan mangsa SPM tahun depan.

3. Suka ambik gambar pemandangan dan tak suka ambil gambar sendiri.

4. Wei aku nak kamera sendiri. Tsk tsk.

5. Rasa macam "aaaaaa" bila nampak lelaki muda, pakai spec mata dan pakai kopiah. *menggatal jap. bila lagi :p


6. Tak suka duk dekat ngan kucing sebab pernah ada pengalaman buruk ngan vinatam itu. *mukaku dicakar masa umur 6 taun. kucing itu pergi begitu saja setelah meninggalkan parut dimuka ku. damn ! *skang dah hilang :p

7. Gilakan coklat. Kalau aku beli, aku akan kunci pintu, makan sensorang dalam bilik. *kedekut

8. Tak pandai bawak motor dan tengah tunggu 'someone' mai ajar aku. *bayangkan saat itu....

9. Befday aku 15 October 1995. Sediakan hadiah dan postkan untuk aku taun depan k.

10. Aku sayang dia. Eh sape?


11.  Sayang semua blogger. Muah left right nak?


Ok, tu semua tipu. Eh aku tipu. Tu semua betul. Hahaks



Skang aku nak jawab soalan killer daripada Naim ni :


Lelaki pendek tak sesuai buat pakwe? Setuju? HAHAHA
> Tak setuju kerna ku terima apa saja. Muahaha


Lelaki merokok tu cool ke?
> Apa kejadahnya cool. Merosakkan anak bangsa je. Aku tak suka. Puihh *bakal suami saya sila baca ya.


Pandai masak tak? Masak apa je?
>Adoii soklan maut. Haha pandai la sangat, pandai masak nasi goreng, goreng telur. Dan paling-paling hebat pun masak Maggi je. *bakal suami aku jangan baca yang ni.


Kalau Sabtu Ahad selalu bangun pagi pukul berapa?
> Ni soklan maut lagi. Haha aku bangun kul 8 - 10 pagi. Paling teruk 1.00 tgh. Ada sebab ye. Ehem ehem. *bakal suami aku ditegaskan jangan baca.


Sebulan berapa kali topup? Hehe
> Mak aku topupkan. So tanya dia. Hehe


Kalau suka kat someone, apa korang buat? Ngeee~
> Termenung duk ingat kat dia. Haha


Cita-cita masa depan?
> Paling-paling biasa, cikgu tadika. Hak5
> Paling ohsem, proffesor je. Lalala ~


Kalau kena marah, korang buat apa?
> Senyap je. Dalam hati bla bla bla ~


Kejayaan paling bermakna dalam hidup?
> Dapat membuat adik aku menangis. Ini amat bermakna sekali.
> Dapat result UPSR, PMRU,PMR yang pehh. *Ok bajet.


Kenangan paling sedih?
> Takleh pegi trip ngan kengkawan pasal ayah tak bagi. Y.Y *sedih ke tu


What do you think about me? I'm only an ordinary guy :)
> Ada masa depan yang cerah sebab nak jadi lawyer kan.
> Nampak baik hati, ceria dan peramah. Hehe


Sekarang 11 soalan aku kepada 11 mangsa yang kena tag kat bawah tu : 


1. Awak sape? Kenal ke saya?

2. Pernah buang air atas tilam? Hahaha bila tu?

3. Boleh ke tak minum air dari gelas yang orang dah guna?

4. Awak ni lelaki ke perempuan ke kunsa? xD

5. Suka kat sape sekarang ni?

6. Bila kau nak kahwin?

7. Anak bajet berapa orang?

8. Sekarang ni pakai baju warna apa?

9. Suka Akademi Fantasia ke Akademi Al-Quran?

10. Bila befday Cik Orkid? *kalau xtau, siaplah kau.

11. Blog yang kau paling suka?


Mangsanya ialah :














Akhirnya.. Gila aku dibuatnya. Haha dah ekau jawab lah iyo. Den letih gegiler dah ni.
K bai :p


Mekaseh kau dah baca hoho. Taknak komen, kau like je. Kalau komen biar bertauliah bro.

29 comments:

  1. jom sy ajar bwak motor jom!
    msti sweet kan?
    hahahaha

    ReplyDelete
  2. saya xpaham .. what shuld i do?? jawab semua soalan cik orkid ker?? ;p

    ReplyDelete
  3. insyaallah akak jawab , ye dik :))

    ReplyDelete
  4. hadi


    kira macam wat entry macam ni ugak. jwb soklan kat atas tu, buat 11 soklan lain, then tag kat 11 org lain. clear?

    ReplyDelete
  5. jalan2 selalu bawak phone kan. kau kongsi duit ngan aku la beli kamera. Boleh aku guna jugak. :)

    ReplyDelete
  6. lavendar



    haha, ok deal. memang aku ketagih nak guna kamera sendiri :p

    ReplyDelete
  7. ala cik orkid..kamu tag saya dua kali? how??? cik jingga n nana liena same person.. how? how? hahaha

    ReplyDelete
  8. nana liena



    haha. mana kita tau. haha gelak gelak~ wat 1 je la. haha :P

    ReplyDelete
  9. hahaha... insya ALlah kalau ada masa kita jwab..xreti sngt nk join benda nie.. sila tunjuk ajar.. (*tunduk hormat)

    ReplyDelete
  10. nana liena


    kira buat 1 entry camni jgk la. haha
    ok, xpe je klu x buat~ hehe

    ReplyDelete
  11. haha,, gitu deh?? kalu xse buat?? jadi gano .. letih kakloh nk mikir ni .. design belambok ag .. hua3 ..

    ReplyDelete
  12. hadi


    haha, terserah. no hal lah. :p

    ReplyDelete
  13. akak!!!! birthday sye 1 hri jer sblm akak! ni yg eksaited nih! haha XD

    thnks for tag~ tp sye dh x buat kut, hritu dh buat dh.. hihi. jgn majuk plak eyh ? >.<

    ReplyDelete
  14. okay tuk x mnghampakan cik orkid.. sye jwb direct trus bole?

    1. Saya Miss Xyz. Kenal lah jgk akk.. kat blog.

    2. prnh, tahun2 dulu-dulu (konfem x ingt)

    3. bleh, klu kluarga yg punya. yg bkn mahram punya sori tu say laa. x kuasa ai.. haha XD

    4. perempuan. no pondan pondan.

    5. suka kat diri sndiri sbb diri ni la yg pling comel di mata sndiri XP (prasannya)

    6. soklan tu x sesuai sitnye utk bdak 14 thun. hrp mklum.. kuikuikui

    7. 4 org?

    8. oren

    9. ntahla, raja lwak? okey, x mnjwb soklan eh?

    10. 15 okt! iaitu sehari slps birthday sye (14 okt birthday sye, ksi igt tau)

    11. blog.. blog Miss Xyz.. hakhak XD blog akak pun sye suka jgk. simple gitu..

    ReplyDelete
  15. pastu kena tag org lain ke? akak nak jawab..bosan pulak..

    ReplyDelete
  16. Miss Xyz


    ye ke? ala ala ni yang sayang ni~ haha

    orait np lah. xnak paksa orang. Orait bebeh. mekaseh dah jawab eh. hahaha ;p

    ReplyDelete
  17. Nana liena


    xyah tag lah senang. just jawab je. hehe ;p

    ReplyDelete
  18. Erkkk tag mengetag nih dah masuk 3 bulan lom abis lg ek...

    ReplyDelete
  19. empayar utama


    mna x nya. 11 orang kena tag. pastu orang yang kena tag tu kena tag pulak 11 orang yg lain.


    wa malas nk wat menda ni sbnrnya. muahaha

    ReplyDelete
  20. haha. bakal suami cik orkid dah terbaca. berat dah lerr. xD

    ReplyDelete
  21. najwa
    - haha. mna ada :P
    - dia duk kat masjid skang ni. muahaha

    ReplyDelete
  22. ha'ah kan..baru perasan BD dia 15/10.. xperasan pun selama nie..

    ReplyDelete
  23. cik jingga
    - tsk tsk. xpe lah. nak wat cane. haha no hal lah kak.

    ReplyDelete
  24. oke siap~sori lambat beb

    http://storyofateenagers.blogspot.com/2011/12/kena-soal.html

    ReplyDelete
  25. @budakampung

    Kau memang . Buat keje tu bila - bila cepat siket ;p Haha okeh

    ReplyDelete

Nak kritik, kutuk, bagi kaki, puji, silakan. Nak copy, aku tak relakan.

Muahaha bajet bagus haktuih.