Alah senang je tu

- Bunyi duit syiling jatuh -


Ok, tu sebenarnya bunyi mesej aku. So kalau aku balas, tu lah bunyi duit seposen aku jahanam.
Nampak tak konsepnya? Nampak tak? Eh konsep apa pulak? Ah lantak ah.


Setelah mendengar tanda bahawa seseorang telah menghantar mesej kepadaku, tanpa melengahkan masa aku segera mencapai telefon bimbitku yang berada di dalam bilik.


Aku segera memeriksa messages > inbox dengan harapan itu mesej daripada 'dia'. Namun malang tidak berbau, ku sangka itu dari 'dia' tapi oh hampa sekali. Bukan! Hatiku berkata "Damn! Bukan dia."


Rupa-rupanya itu dari kawan aku yang satu lagi. Oh dia ni.


Dengan perasaan hampa, aku dengan malasnya membuka mesej yang dia hantar.



hurgh -.-'

Ni mesej dia :


A puzzle for someone smart :


3/4 of X   +   after N   +   1/2 of O   +   initial of APPLE   +   before S   +   opposite of 3

+   before D   +   1/2 of O   +   after S   +   opposite of 3   =   ? ? ? ?


Message me if you get the answer.

. . . . . . . . . . . . . . . . .  .  . . . . . . . . . .

Apa kejadahnya tu?


Jap, nak perli aku la tu. Aku tau la dah lama aku tak berfikir sejak sekolah cuti ni. Haha.
Nampak je susah kemain tapi bila aku fikir bebaik, alah senang giler nak jawab menda ni.


Setelah aku mendapat jawapannya, aku segera menekan butang reply dan terus menaip ikut suka.


Ni yang aku reply kat dia :


Yes, i'm smart! The answer is *** *** ****.

Wei jap, kau **** ke ? -.-'



Curious tak, nak tau jawapan dia? Kalau tak leh jawab, aku boleh cakap "Err, kau ni kena join adik aku masuk tadika balik kut"


Jawapan dia sungguh puihh. Bajet lu.



Psst : Adik aku pun boleh jawab menda ni. Malu kan kaum dewasa je kalau kau tak leh jawab.


Ok aku tau ni entry ntah pape. Tapi lebih baik daripada tak update langsung :p


 *1.00 tengahari 18 Dec 2011


Mekaseh kau dah baca hoho. Taknak komen, kau like je. Kalau komen biar bertauliah bro.

17 comments:

  1. apa tu??yg A puzzle for someone smart..yg laen2 tu boleh fhm sikit2..=)

    ReplyDelete
  2. amirah


    err try baca leklok. alahai -.-'

    ReplyDelete
  3. izyan


    tu bukan soklan. soklan dia yang wane pepel tu. hehe

    *pesal xleh jawab?

    ReplyDelete
  4. Saya tahu. hehe bagus soklan tu..

    ReplyDelete
  5. jwapannya, cik orkid comel..
    hahahaha

    ReplyDelete
  6. lavenda


    bagus lah kalau kau paham. hehe :P

    ReplyDelete
  7. aqiim


    peh bijak bijak. haha :p
    jap, pesal masuk spam? pe tandanya. wa xpaham.

    ReplyDelete
  8. ahaha...tuh mesej belit2, suruh puji yang penghantar msg...ciss2 :p

    ReplyDelete
  9. hahaha..memang sng je nk jwb tu..btw sokong komen kat atas ni..ciss3

    ReplyDelete
  10. hahahah .. :D apelaa soalan nye ..

    ReplyDelete
  11. farz


    apsal aku rasa nak sokong je komen kau tu. haha


    anon


    haha memang. btw mekaseh dtg blog aku even wa tatau lu sapa :p

    ReplyDelete
  12. chacha


    pulak dahh. padahal aqiim siap bagi jawapan dah tu. haha :P


    mrs lolipop

    tu tandanya ekau paham soalan tu ke? haha blur aku kejap.

    ReplyDelete
  13. You are cute! betul kan jawapan dye.?

    ReplyDelete
  14. erkkk...

    soklan neh lebih susah dari soklan test ila esok...heheheh

    ReplyDelete
  15. lavendar


    a'ah, betul lah tu. muahaha



    ila


    haha, jawapan dah terpampang kat atas tuh. :p btw goodluck kak ila.

    ReplyDelete

Nak kritik, kutuk, bagi kaki, puji, silakan. Nak copy, aku tak relakan.

Muahaha bajet bagus haktuih.