Bijak tapi bongok

Bijak tapi bongok. Kahkahkah


Kisah pertama: 




Suatu hari, Salmah ponteng sekolah. Dia menelefon guru kelasnya dan menyamar sebagai ibunya.

Salmah : Hello, adakah ini Cikgu Aminah binti Ali, guru kelas tahun 6 Hijau?

Cikgu : Ya, saya. Kenapa?

Salmah : Cikgu, hari ini Salmah tidak dapat hadir ke sekolah kerana sakit.

Cikgu : Ok.. Ok.. Err boleh saya tahu siapa yang sedang bercakap?

Salmah : Emak saya la...

                       .....................................................

Nota lekat cap bapak gajah :
Menipu tidak baik untuk kesihatan mental dan fizikal.
Ingin saya ingatkan ya, kalau nak menipu kena ada skill tersendiri.
Baru boleh berjaya. Ok? Asahkan bakat anda sentiasa. Selamat mencuba dan semoga berjaya. Kahkahkah.



Makcik ini tidak bersalah. Tsk tsk~

Kisah kedua :

Seorang pemandu yang berbosskan org putih dari Amerika sedang membawa bossnya. Tiba-tiba kereta dihadapannya berhenti mengejut menyebabkan dia telah menyodok kereta tersebut. Pemandu tersebut pun meminta maaf dari bossnya dengan berkata :

Pemandu: Sorry Sir, I brake brake, do not eat. After I check the wheel no flower again. (maaf Tuan, saya brek-brek, tak makan, selepas saya cek tayarnya tak ada bunganya lagi)

Orang putih tu pun mahu keluar dan ikut sama marahkan pemandu kereta dihadapan. Tapi pemandu tersebut menghalangnya. Kata pemandu tersebut :

Pemandu: Don’t enter mix, Sir! The bring that car if not wrong I, is the children fruit from manager moneys, he stupid doesn’t play! Let he taste.
(Jangan masuk campur, Tuan! Yang bawa kereta itu kalo tak salah saya, anak buah dari pengurus kewangan, dia memang bodoh bukan main. Biar dia rasa)

Besoknya si pemandu tak masuk kerja, lusanya, bila dia masuk kerja, si boss orang putihnya bertanya:

Boss : Why didn’t you come to work?

Pemandu : I am sorry boss, my body is not delicious, my body taste like enter the wind. (maaf boss, badan saya tidak sedap, badan saya rasanya macam masuk angin)
 ------------
Nota lekat cap bapak gajah >
Anda dinasihatkan supaya meningkatkan tahap communication anda dengan strangers.
Usaha itu lif kejayaan. Jangan menjadi tersangat bendul sehingga menampakkan kebongokkan anda. Ok ye? Miahaha
Sumber : Aku tak ingat. Dah lama simpan lam draft.
 

Mekaseh kau dah baca hoho. Taknak komen, kau like je. Kalau komen biar bertauliah bro.

32 comments:

  1. hakhak, kisah pertama tu, kantoi kat ckgu.. nmpk sgt nk memonteng...

    kisah kedua lgi dhsyat.. kurang eng education..

    muahaha! lwak lwak.. dpt legakn stress buat homework.. sye cuti sklh pun ade homework.. hukhuk T^T

    ReplyDelete
  2. yg kesah first tu memang bodo tahap kritikal tu~ hahahaha! xD

    ReplyDelete
  3. miss xyz :
    hakhak. sian dia, mujur wa xdek. miahaha :p


    lavendar girl :
    amboih, sopan kemain. hahaks


    budakampung :
    hahaha, lek lek. hahaks :p

    ReplyDelete
  4. this entry is good and also funny..
    i like it!
    hikhik :P

    ReplyDelete
  5. kahkahkah.. lwak lo.. yg pertama tu sengal..

    ReplyDelete
  6. aqiim :
    speaking dia. hahaks
    orait! :p



    cekbolat :
    tu sengal + bongoks. miahaha

    ReplyDelete
  7. nana leina :
    hahaks~



    tira :
    jangan try buat eh. haha :p

    ReplyDelete
  8. duh -,- nih memang bijak tapi bongoks . HAHA ;p

    ReplyDelete
  9. hammek kau sekali kantoi XD

    adoyai bendul punya pasal XD
    yeahh..komunikasi juga amatlah penting.

    ReplyDelete
  10. ahaha, kantoi sedahsyatnyaa yg first...

    yg 2nd, ituler pentingnyerr english edukesyenn...hehehe

    ReplyDelete
  11. my body is not delicious . haha gila . terkejut bila baca . cacat betul . hiii .

    ReplyDelete
  12. Dua2 cite ni aku pnah bc dulu2 but yet aku still sengih2 bc hihi

    ReplyDelete
  13. I brake brake??

    haha, ape pon tak boleh! :P

    ReplyDelete
  14. hahahhaah..srh dia g amik master dlm menipu,yg 2nd tu klu x reti sgt senang2 gn bahasa isyarat je la. :P

    ReplyDelete
  15. hahahaa :D tak sangke de jugak org yg tak pandai nipu yehh :p
    leps nie nak jadi dreba pon kene de diploma lah gamak nye.. hehee :p

    ReplyDelete
  16. kahkahkahkah..yang kedua tu tak menepati tajuk. tak bijak langsung. hahahaha..

    ReplyDelete
  17. he stupid doesnt play.let he taste.hahah!

    ReplyDelete
  18. haha,lepas nie nk masuk kelas english..takmau ponteng dah..kihkihkih

    ReplyDelete
  19. Ehh, yang kesah dua tuu. Tak pandai english tapi boss white people dea paham okeyy laaa. Kira okeyy laaa dapat keje ngan omputeh. Hehe

    ReplyDelete
  20. BHAHAHHAHA . itu je yang boleh dicakapkan *wink ><

    ReplyDelete
  21. entry memberansangkan ni. miahaha mekaseh sudi ketawa. LOL :P

    ReplyDelete

Nak kritik, kutuk, bagi kaki, puji, silakan. Nak copy, aku tak relakan.

Muahaha bajet bagus haktuih.