9 fakta tentang perempuan. Betul ni!

 
Assalamualaikum.
Jom korek antara fakta pasal fomfuan neh. #EhBetullah!

1 - Jika ada lelaki yang merenung tajam matanya,dia akan mudah cair.
Pehh memang ah ! Haha. Bahaya betul  #LOL

2 - Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa melalui muzik atau lukisan.
Jangan duk pelik la klu pompuan nyanyi rock @ lagu sedih dengan tetiba. Tak pun lukis kartun duk pegang pisau dengan renungan mata yang tajam klu tyme tu dorang sedih. 
3 - Sebuah senyuman memberi 1000 erti kepada wanita.
Hati-hati klu senyum kat pompuan. Nanti disalah tafsir kang. Hoho.
 
4 - Senjata wanita adalah airmata.
Ehem ehem. Yang ni wat laki xleh blah neh. Hah. Tapi klu laki yang menangis, pehh buruk betul. Haha x macho langsung.
Tapi kalau seseorang lelaki menangis kerna seorang wanita, tu tanda dia benar-benar sayang kat pompuan tersebut. Pehh memang ah. #Untunglah kau

Alahai manja lah u ni. Haha tak kuasa aku :P

5 - Satu ucapan ‘hai’ saja sudah cukup membuat hatinya gembira.
Eh eh betul ke bang? Haha "hai awak" --> "OMG OMG ! xD" over ah lu. Huahua
 
6 - Semua wanita menginginkan laki yang mencintainya sepenuh hati
Memang yang ni tak leh dinafikan dah. Ah malu lah. Pffft (-_-')


7 - Wanita mudah jatuh hati terhadap lelaki yang sentiasa mengambil berat terhadapnya.
Hah? Biar betik! Betul eh? So be a caring person ok. Muahaha

8-Jangan sekali meneka apa yang dirasainya.
Janganlah masa pompuan duk nangis meraung-raung lu p cakap "Awak nape ni? Kucing mati ke" "Result tak pass eh?"

9 - Jika kamu menyintai seorang wanita,mulailah dengan persahabatan.
Jangan duk kalut sangat cakap "Jom kawin!" Lek luhh mulakan dengan perlahan. Kenal hati budi dia dulu. Klu tak, meyesal tak sudah der. *Bajet berpengalaman -.-'*
Psstt : Wa just hurai je. Pehh lama gila x hapdet belog. K bai :D


Mekaseh kau dah baca hoho. Taknak komen, kau like je. Kalau komen biar bertauliah bro.

25 comments:

  1. wah . suke entry nie . nice one :)

    ReplyDelete
  2. pelangi sokong! :)
    perempuan nie simple je..
    tapy, laky yg ta pandai nk paham..

    ReplyDelete
  3. @miss_rainbow :

    Haha mekaseh pelangi. Cik Orkid pun sokong lah komen tu. Haha :P

    ReplyDelete
  4. macam mana kalau aku try kt kau?? mehehehe >.^

    ReplyDelete
  5. biar betik? hahaha

    ReplyDelete
  6. hai :)


    gembira lah tu ada org tgur..
    HAHA :P

    ReplyDelete
  7. @Aqiim :

    Haha, sanggup ekau eh? Mmg aku hepi. LOL haha :P

    ReplyDelete
  8. ucap hai apa barang~
    kalau bagi salam baru terpaku tak bergerak ~

    ReplyDelete
  9. @amirahyusoff :

    Peh memang peh ah komen Amirah. Apsal aku tak terfikir eh? Heish

    ReplyDelete
  10. pernah lelaki menangis depan2. haha. ending up, wawa pun menangis sekali. tak sanggup. haha,

    ReplyDelete
  11. ehem2,,, budakampung .. cik orkid ooooiii,,, berigakkkk,,, nk g oyak ko cikgu eah pok2 mu .. hahaha

    ReplyDelete
  12. errh, betullah tu. Saya leteww ==" HAHA

    ReplyDelete
  13. @najwaMazlan :

    Ku pun tidak sanggup kalau begitu.
    Ohh :')

    ReplyDelete
  14. @Hadi Marosadee 히스 :

    Ohh please don't be like that.
    Rileks, nothing gonna happend LOL Haha. Ok kawan? :P

    ReplyDelete
  15. @Peto (nurul izzati) :

    Izzati kan pompuan. Mmg ni entry tuk pompuan. Haha, konfem terasa xD

    ReplyDelete
  16. ngee~ betollah tuh! qirls sangat sensitive!

    nak kongsi satu quote jap..

    silence is girls' loudest cry.. (:

    ReplyDelete
  17. mielajasmin :
    Hehe kan dah kata :P

    aina maisarah :
    Peh qoute dia. Best3!

    ReplyDelete

Nak kritik, kutuk, bagi kaki, puji, silakan. Nak copy, aku tak relakan.

Muahaha bajet bagus haktuih.