Engkau yang lembut, lembik sedang ku belai~



Tetiba aku rasa nak citer sal katak yang aku bedah ae tu .Sebab aku xde idea lain nak menghapdett belog nim :p


Plis jangan ada yang termuntah depan blog aku lepas tengok gambar kat bawah ni k .


Sape tak suke katak boleh blah sekarang ! eh-2 , tak yah ah, stay kat cni la eh :p baca je



Cenggini ler gamaknya katak yang aku bedah. Tapi yang tu lagi shumil sebab ada jalur- jalur kat belakang dia. Haha ~


# Memula katak tu aku masukkan lam beaker yang ada chloroform nak bagi dia pengsan. Aku tutup beaker tu ngan tangan selama 10 saat. Then aku nampak dia menggelupur lam beaker uh sebab dia nak kuar. Cian dia *waktu tu mimik muka aku sungguh jahat, har har har*






# Pastu mula la kuar buih putih kat badan dia menunjukkan dia dah nak pitam. Then dia jadi lembik semacam. Sian der kat dia -.-' 



Ouh abang katak sayam, cute lahh. Nak cubit je ase ~ erk !


# Kawan aku yang sesangat friendly ngan vinatam dua alam ni dengan selamba amik katak yang lam beaker uh letak dalam bekas khas untuk eksperimen.





# Kitorang terlentangkan katak yang cute tu, angkat jejauh sume kaki dia, cucuk ngan jarum. 


# Wa ditugaskan menggunting katak tu. Dup dap dup dap kuasa tiga, wa nervous! Terketaq-ketaq tangan wa pegang gunting uh . Bismillah...



# Ok, aku pendekkan entry ni , malas bebenor nak menulisnya, hahakz. Ok, jadi laa macam bawah ni :

  




# Aku amik gunting, buang sume organ dalaman dia. Geram tul rasa! Muka jahat tul masa tu. Haha, tak patut .




# Akhir sekali, jantung dia uh. Perghh aku dah jatuh cinta. Cute dear ! Cam bentuk love gitu. Muahaha. Aku letak jantung dia atas tapak tangan. Still berdegup, i can feel ur heart beat my dear prince frog :D~



# Ok, done ! Dah dah wa dah ngantuk . K baii. 




Info : Jangtung adalah organ yang paling kuat, dats y even aku dah cabut dari tubuh katak tu, still berdegup.


Btw, ada yang muntah ke ? --' 
Ada gak yang spesies geli katak ? Muahaha




Mekaseh kau dah baca hoho. Taknak komen, kau like je. Kalau komen biar bertauliah bro.

Cara simple untuk dapat kulit cantik !

Assalamualaikum !

Nak kongsi menda yang berbaloi cikit hari ni :D tapi ringkas jea. Aku dapat nim dari hasil pembacaan aku. Hehe try lah yea .


Melambatkan proses penuaan ;
  • Korang amalkan makan ulam manyak-manyak k. Jangan liat sangat nak makan menda nim k. Hip hip. Banyak jenis ulam yang ada. Contohnya, timun, pokok gajus, kacang botol, bendi dan sebagainya.


Pegaga



Ulam raja





Kalau korang nak haluskan dan cerahkan kulit muka ;

  • Sapu putih telur kat muka korang selama 30 minit. Then bilas ngan air bersih. Wat la dalam 3 kali seminggu ek . Aku dah try wat, tegang tul rasa lepas uh. Muahaha !

  • Boleh jugak kisar dua biji buah tomato, gula dan air. Tapiskan dan minum air setiap pagi. Lakukan selalu sehingga kulit muka kelihatan licin. Ok ?


Kalau kulit muka korang berminyak ;
  • Korang parut buah epal sehingga halus. Pastu sapu kat muka, biarkan selama 15 minit. Same gak, wat 3 kali seminggu k ~ hik hik

Ganas tul aku nengok nyer. Kah5


Nak hilangkan bintik hitam ;
  • Rendamkan sehelai tisu ke dalam dua biji putih telur. Tampalkan tisu tu pada tempat yang ditumbuhi bintik-bintik hitam. Setelah kering, tanggalkan. Basuh muka dengan air bersih dan pencuci muka. Better wat 2 kali seminggu k.
 



Dia ni shantek ! Kih kih

Tapi kalau sesape yang kulit sensitif tu, hati-hati la eh. Kalau muka korang jadi cam makhluk dua alam ( katak ) lepas wat apa yang aku tulis nim, jangan saman Cik Orkid Melur ok! 

Sendiri buat sendiri tanggung. Hehe 
Tapi rasanya tak bahaya wat menda cenggitu. Ok, selamat beramal.

Salah silap harap maaf. Maceh, muah ! Btw sorie ringkas sangat ~


Mekaseh kau dah baca hoho. Taknak komen, kau like je. Kalau komen biar bertauliah bro.

Tanda kita suka kat seseorang !

         Salam semua , hari ni aku nak bagitau tanda-tanda atau simptom bahawa kita dah suka kat seseorang! 

Urw k semua, antaranya ialah... ( kau akan kena, kau akan kena, belif me kah5 :p )

  • Apabila kita berada dekat dengan orang yang kita suka tu, kita akan pura-pura ignored orang tu, buat tak tau jer. Padahal dalam hati, yes! yes! Dia ada kat cini laa. Auww~ sukanya~ Tapi kalau someone special tu takde, kita mesti cuba cari dia. Jenguk-jenguk kut-kut dia ada. Klu on9 FB, mesti duk tunggu si dia on9. Ahakz~ Nak tegur, tapi jual mahal! ;p Dan pada ada masa tu lah, you're in love ~~

      •  Secondly! Walaupun ada orang yang buat korang ketawa terbahak-bahak sampai nak keluar biji mata pun, mata korang, perhatian korang hanya terarah kpd orang yang korang suka tu. Pada masa tu lah, korang sebenarnya tgh angau kat dia~~

           
          Jari jemari tu penting ~ 
        • Kalau korang lebih excited klu dapat mesej even yang pendek daripada orang yang korang suka tu daripada dapat mesej daripada orang lain, hah tu tanda korang suka dia lettuw. Even si dia cakap hai je, korang punya perasaan, hepi gilerr ~


          • Then, dalam inbox korang, kalau ada je nama si dia tu, korang takkan senang-senang delete mesej dari si dia tu punya. Kalau tak simpan dalam inbox pun, ada dalam saved items. Tak gitu? Korang rasa sayang giler klu nak delete. Tak sampai hati derr !

          • Next ! Kalau korang dapat 2 tiket tengok wayang, korang mesti terus teringat dan tak teragak-agak terfikirkan orang yang korang suka tu! Nak ajak tengok skali, malu ~ Ahakz ~


            Bijak tul ~ ;D

            • Dalam hati korang, korang cakap " Alah, dia tu kawan aku je la. Tak lebih pun" . Tapi korang sedar bahawa korang tak leih mengelak dari tarikan someone special tu. Korang suka kat dia, tapi tak luahkan! Come on baby, luahkan sekarang.Nanti tak sempat kang ~~ padan muka ko.

            • Masa korang baca entry nim, kalau seseorang muncul dalam fikiran korang, haa! Orang tu la yang korang suka ! Haha , terkena terkena ~ Cepat bg tau , spe orang yang tersangat malang bertuah tu? xD
            Haha okei itu sahaja . K baii muah !

                   # Saia menulis entry saia mengikut mood ! #

              Mekaseh kau dah baca hoho. Taknak komen, kau like je. Kalau komen biar bertauliah bro.

              I'm new blogger

                           
                     Ok3, saia blogger baru. Masih mencari idea untuk memperkemaskan blog nim. Walaupun blog nim nmpak sedikit ntah pape, terima atau tak, tp inilah blog saia. T_T
                  
                 
                      Blog nim dibuat atas dasar kecintaan saia yang mendalam kepada hasil-hasil blog org lain. Itu membuatkan terbitnya sedikit ke-jeles-an terhdp blog owg len yg jauh lebih shantekk dan menarik. Tapi saia akan berusaha untuk memajukan blog ini. Harharhar .





                        Orang lain boleh buat, ofkos la saia pun boleh buat. Jangan main-main~ Semangat nih! Haha sengal.

                      Ok, setakat tu saje. Fyi blog nim dibuat pada September 2011. Jadi pengeluaran dan pencungkilan idea buat masa ini agak perlahan dan mungkin ntah pape. hek hek itu sahaja. K bye~

              Mekaseh kau dah baca hoho. Taknak komen, kau like je. Kalau komen biar bertauliah bro.