Jangan serlahkan kebodohan kau boleh tak ?


Pada suatu petang yang tak berapa indah , si Bodoh dan si Bangang berehat-rehat sesambil minum air kosong . Perbualan mereka dirakam ;
 

Si Bodoh : Eh , Ngang . Aku nak cakap benda nih .


Si Bangang : Ape mendanya , Doh ? Cakap je la . Takyah nak malu ngan aku . Emm , ke kau nak cakap yang kau ade perasaan ngan aku ?!


Si Bodoh : Wei , bangang tol lah ko ni ! Kita kan sesama lelaki . Ape ke hal nye aku nak ade perasaan ngan ko ? Gila , puihh !


Si Bangang : Oh ye ke , Doh ?? Baru aku tau selama ni bahawa aku lelaki . Oww cenggitu ...


Si Bodoh : Memang sah ko bangang *dalam hati je laa .




Si Bangang : Hurm, cakap lah ape menda ko nak cakap tadi .


Si Bodoh : Ouh ye . Aku rasa kau tak tau lagi menda ni . Sebab tu aku nak gitau ko ni . 


Si Bangang : Emm , ape ?


Si Bodoh : Macam ni , kat umah ko kan ada 6 ekor anak kucing . Masa dorang tengah tidur en , ko angkat sekor anak kucing . Mesti tinggal 5 en ?? Haa , bijak tak aku ?


Si Bangang : Laa , betul ke macam tu ? Aku tak tau pun menda ni . Nanti aku try wat camtu kat umah dan kira balik betul ke tak selepas aku angkat sekor , tinggal lagi 5 ekor . Mekaseh ek dah bagitau kat aku !


Conclusion : Dua - dua same bangang dan bodoh . Memang terserlah sesangat  =='


Mekaseh kau dah baca hoho. Taknak komen, kau like je. Kalau komen biar bertauliah bro.

Kebaikan menjadi orang yang gila coklat

Assalamualaikum kengkawan yang ku sayam ! :D


Meh baca sket kebaikan cuklet nih. Boleh tambah ilmu sesikit. Hek5


Jap, persoalan :

Apabila aku lihat gambar inikah, aku akan histeria dan berteriak cam owang gila ?






Atau bila aku nampak je yang ni aku terus bertempik melolong cam funtianak ?







Wey, semestinya yang cuklet tuh . I'm addicted to chocolates !
 Sampai hati ko makan cuklet depan aku tak share pun? Arh, ni nak marah ni. Grrr >< ! Ok, xpe. Lupakan tuh. 



Meh baca bawah ni pasal kebaikan cuklet yang korang duk gigit je kerjanya. Tapi kebaikan dia korang tak tau. Meh kawe nop royatt cikit. Muahaha !








  • Bau coklat boleh wat kita rileks 
Bau dia tu boleh meningkatkan gelombang teta dalam otak kita, bantu kita tuk rileks dan rasa santai jea. 

So sape yang tengah serabut otak tuh, cepat pegi hidu bau cuklet. Coklat boleh wat emosi kita jadi happy tau tak.


  • Menurunkan tekanan darah dan meningkatkan pengaliran darah.
Bagi yang bad tempered uh, better korang pegi makan dark chocolate k !



  • Makan coklat untuk kecantikan.
 Kandungan antioksida yang ada lam coklat dapat mencegah penuaan awal. 

So, tak payah hairan la skang ni, ada kaedah lulur coklat yang memang baik tuk kecantikan kulit.

So, amacam? Tak terasa nak serbu 7Eleven ke jap lagi? Muahaha xD








  • Coklat bibitkan rasa cinta !

Coklat juga mengandungi phenylethylamine yang berfungsi membantu penyerapan dalam otak dan menghasilkan dopamine yang akan menyebabkan perasaan gembira, meningkatkan rasa tertarik dan dapat menimbulkan perasaan jatuh cinta.
Itulah alasan yang boleh digunakan, mengapa coklat sering dijadikan sebagai hadiah tanda cinta. Haha  gatal*

Yang ni wa sebat dari incik gugel :D



  • Coklat tak menggemukkan pun. --'

Ramai orang cakap kat orang lain, " hey ko ni kan, makan cuklet banyak sangat lettuw. Tu sebab badan dah macam belon air dah gamaknya aku tengok ".


Sebenarnya, makan coklat tak menggemukkan pun lah. Kalau sesuatu jenis makanan yang korang makan tu berlebihan, kalori akan meningkat. Kalau kalori tu korang tak bakar, tu yang boleh jadi gemuk tu  :p


So, makanlah secara sederhana je yew. Jangan tibai 10 bar coklat sehari. Uih kalau cenggitu memang ko dah sawan kut.







  • Coklat bukan punca jerawat
Coklat tak menyebabkan jerawat mahupun jerawat yang berketul-ketul tu. =='

Jerawat tu disebabkan oleh perubahan hormon dan genetik. Takde kaitan ngan coklat.

 Hish, shuklet pulak korang salahkan? Tak patut ~



# Tak sia-sia jadi penggemar coklat tau tak. Banyak pekdahnya espeseli yang tu tu. 

# Muahaha i tak leh tengok coklat. Nanti i histeria la u ! U plak cane ? xD



Mekaseh kau dah baca hoho. Taknak komen, kau like je. Kalau komen biar bertauliah bro.