Beza blogger pemes ngan tak pemes

Assalamualaikum wbt.


Sebelum tu aku nak cakap, ni blog aku, lantak aku la apa aku nak bebel. 


Pendapat aku sebagai blogger yang tak pemes. Tsk tsk.


1. Kalau blogger femes , even entry dia ciput je, beratus - ratus komen. 

  • " Assalamualaikum semua. Fuhh letih gila main kejar - kejar ngan bapak ayam tadi. Skang nak pegi mandi pulak. Ni ada i letak gambar i kejar-kejar tadi.
    Sori eh dalam gmbar tu bontot bergerak-gerak cikit. Eee malu tau.
    Nanti i bw kat blog korang k. Bai muahh muahh"

  • Pastu orang komen 
        - "A'ah, pegi la mandi, bucukk betullah awak ni. Hikhik" 
        - "Alah kite pun ada main kejar- kejar tadi, tapi ngan angsa jiran sebelah. Hehe"
        - "Eee comelnya dia. Macam nak buat kerabu pucuk paku pakis masak ikan patin pulak"
        - "Kite pun sayang dia! Muahh jugak lah"

  • Tapi kalau tak pemes, alahai panjang pendek ke sama je.


2. Kalau blogger pemes, if dia ada buat blog review pasal satu-satu blog ni, pehh blog yang direview tu akan cepat giler naik traffic & follower. Padahal blog tu takde pape pom.


  • Mana taknya, diorang rasa pilihan yang dibuat oleh blogger yang pemes tu adalah terbaikk. Senang aku cakap, blogger pemes = orang duk turut je. Sori to say. Uhuk uhuk.

  • Tapi kalau tak pemes, orang akan rasa "Err kau nak buat review pasal blog laen? Aku rasa blog kau pun orang tak baca, sahkan blog tu. Baik xyah r"




Sedihnya. Aku tak pemes. Pipi je besar nak mampuihh.






3. Kalau blogger pemes, orang akan selalu cakap pasal dia.


  • "Eh kalaulah aku boleh jadi pemes cam si *tutttt* tu, aku hengat nak buat kenduri doa selamat lah. Hikhok" 

  • " Wei, kau tengok tu, bukan ke yang duk makan eskrem 5 warna tepi tadika tu sesambil kayuh basikal beroda 3 tu, blogger yang pemes tu! Eksaitednya rasa nak jumpa!"


  • Kalau tak pemes , orang duk cakap jugak, tapi yang tak baik je lah.
    " Eh kau tengok dia ni, 10 tahun dah blogging tapi followers 10 je. Ni mesti setahun naik 1 follower je ni. Kesian dia kan. Hahaha *setan laugh*"




4. Kalau blogger pemes, traffic / follower dia akan tetap naik even dia tak pegi bw.


  • Kau tau kenapa? Pasal blog dia dah terpampang dalam bloglist blogger lain.
    Tapi ada je pun yang lam bloglist tu blogger tak pemes, just promote yang kawan punya.
  • Ahh pape je lah.


  • Tapi kalau blogger tak pemes, duk harapkan bw ngan wat entry menarik je baru lah orang datang bertempek kat situ.


5. Ahh ko pikir ar sdirik. 


kalau kau tak setuju suke ati ko lah. 




Mekaseh kau dah baca hoho. Taknak komen, kau like je. Kalau komen biar bertauliah bro.

30 comments:

  1. tq share.. aku suka ^^

    ReplyDelete
  2. Saya tergolong yang tak famous -.-'

    ReplyDelete
  3. anon

    wokeyh ;p



    lavendar

    eleh ye la tuh. ok pe blog kome ~

    ReplyDelete
  4. yg penting kita tak kejar pemes , k? :)

    ReplyDelete
  5. zetty

    betul tuh. give me 5. oh yeah !

    ReplyDelete
  6. aku setuju sngt2.. nmpk sngt aku dlm golongan xpeymes... hahaahah !

    ReplyDelete
  7. teha

    aku tak cakap eh. kau yang cakap sdirik. haha

    ReplyDelete
  8. "sesungguhnya saya tak suka femes :B", and saya sokong ape yang cik orkid tulis nih

    ReplyDelete
  9. sarah

    ok, kau memang bagus . ngahaha ;p

    ReplyDelete
  10. ngehehe..
    betul3..haha..
    saya tak femes...and tak kisah pun..teehee~
    yang penting ada jumpa ramai kawan baru macam cik orkid..:pp

    ReplyDelete
  11. izwa :

    ye ke . maceh hewhew .



    cik m :

    muah siket . haha :p

    ReplyDelete
  12. cik teddy :

    apsal cam x ekhlas . ngahaha gurau je yob :p

    ReplyDelete
  13. amirah :

    tersenyum . sambil lap air mata HARHAR

    ReplyDelete
  14. lgi suke jdi yg x pemes.. x jdi tumpuan sgt... (pesen ayat sedapkn hati, hakhak XD )

    ReplyDelete
  15. miss xyz :

    i pun suka la . hikhik *ngade-ngade je*

    ReplyDelete
  16. kita pun tak femes . buat blog suka suka je cri kawan . bkn nak memfemeskan diri . kan cik melur sayang . hehehe

    *lama tak jengah sini*

    ReplyDelete
  17. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete
  18. baa~ CAK!!

    gua pn x pemes gak... :(

    ReplyDelete
  19. pak joe :


    wow dah macam karangan dah haha. okayh :)

    ReplyDelete
  20. ibnu kassim :


    ape ada ngan pemes ? tak petim beb ! stay cool ~

    ReplyDelete
  21. @CekbOlat-bOlat

    Alala , xde spe cakap pon en . ye cekbolat bolat lalinks . huihui .

    ReplyDelete
  22. setuju sangat aku dengan entri ni.. bese r tu, yang femes tu akan dianggap wira dalam arena pembloggingan ni.. ish ish..

    ReplyDelete
  23. setuju ! haha satu nya akan ada ayat macam nih 'sape lah tak kenal i kan blogger pemes ni uollllzzzzz..' hehe

    ReplyDelete
  24. @afisya afida :

    Haha awak ni memang ada bakat kan (Y)

    ReplyDelete
  25. @afisya afida :

    Macam saya ngan awak kan? Haha okay dah dah mengarut. Hekhek ;D

    ReplyDelete

Nak kritik, kutuk, bagi kaki, puji, silakan. Nak copy, aku tak relakan.

Muahaha bajet bagus haktuih.